lørdag 10. august 2013

7 - Hvorfor vente 4000 år?

Fra syndefallet og frem til Jesus blir født går det omtrent 4000 år. Noen synes kanskje det er litt merkelig at Gud lar det gå så lenge før Jesus kom. Men Gud var ikke uvirksom i denne perioden. Han virket gjennom enkeltmennesker og nasjoner, idet han styrte begivenhetenes gang. Han ledet også mennesker til å skrive ned historiene om dem, og det er disse som vi i dag finner i bibelen.
Profetene og de bibelske skribentene ble inspirert av Gud
når de skrev ned sine tekster.
2 Pet 1:21 - For aldri ble noen profeti båret fram fordi et menneske ville det, men drevet av Den hellige ånd talte mennesker ord fra Gud.
Alt som er skrevet ned i bibelen dette skulle lære mennskene viktige ting de måtte forstå for å gripe tak i frelsesplanen. For at vi fullt ut skal forstå hvorfor Jesus egentlig kom til jorden, trenger også vi å lese disse historiene. Bibelen er dermed ikke bare en gammel historiebok, men den eneste kilden til den sanne forståelsen av frelsen.
2 Tim 3:16 - Hver bok i Skriften er innblåst(inspirert) av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar