fredag 9. august 2013

5 - Himmelen i sjokk

Jesus samtalte lenge med Faderen før de fattet en endelig
besluttning om hva frelsesplanen skulle innebære
Menneskets fall fylte himmelen med sorg. Englene som før hadde lovprist Gud isang sluttet å synge i denne stunden. Jesus gikk inn til Faderen, og sammen snakket de om hvordan de skulle løse problemet. Jesus elsket menneskene høyt og talte deres sak.

Jesus foreslo den eneste planen som var mulig for å berge menneskene. Han måtte gi "avkall på sitt eget", ta "på seg tjenerskikkelse" og bli "mennesker lik". Som menneske ville han måtte bli "lydig til døden, ja, døden på korset" (Fil 2:7-8), og på denne måten ville han "gi sitt liv som løsepenge for mange." (Mark 10:45).

Bare Jesus kunne ta straffen på seg
Menneskene hadde forbrutt seg mot Guds lov, og trengte en som kunne bære deres skyld og straff. Bare en som var like hellig, og i sin forstod hva et brudd på denne loven innebar, kunne ta straffen. Denne innsikten hadde bare Jesus, lovgiveren selv. Han visste hva han gjorde da han valgte å ta menneskenes skyld på seg. Dersom en engel skulle tatt Jesu oppgave istedet, ville han ikke fullt ut forstå hva han gjorde da han ofret seg selv. For at overføringen av synd, juridisk sett skulle være riktig måtte dermed universets konge og hersker selv stige ned å ta straffen.

Et vanskelig valg for Faderen
Det var ikke lett for Faderen og gi slipp på sin dyrebare sønn, men til slutt ble resultatet:
Joh 3:16 - For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.
Satan var svært fornøyd med å få Jesus til å forlate
sin trone og bli menneske
Jesus kom ut fra møtet med Faderen og annonserte planen for alle englene. Til å begynne med kunne de ikke tro det de hørte. Skulle han, universets konge som hadde alt, forlate himmelen stå "fram som et mennesken" og "fornedre seg selv" (Fil 2:7-8)? Jesus sa at han ville bli "ringeaktet, forlatt av mennesker, en smertenes mann, vel kjent med sykdom, en foraktet mann som ingen ville se på" (Jes 53:3). Etterhvert som Jesus gav englene mer innsikt i planen forstod de hvordan dette kunne gjennopprette den falne menneskeslekten. Dette fylte dem med glede og de gjenopptok lovsangen i himmelen.

En triumf for satan
Satan jublet like mye da han forstod at han hadde klart å få Jesus til å forlate tronen sin i himmelen. Han ville nå sette alle kluter til for å hindre Jesus i å lykkes i sitt oppdrag på jorden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar