fredag 9. august 2013

6 - Frelsesplanen

Frelsesplanen ble åpenbart i en kort setning til Adam og Eva
Planen som Jesus hadde fremsagt er skrevet ned i bibelen:
Jes 53:5 - Men han ble såret for våre overtredelser og knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom.
Jesus - mer enn en syndebukk
En viktig del av planen var at jesus ville ikke bare ta vår skyld på seg, men at han også ville gi oss legedom. Gjennom hans liv, ville han ved sitt eksempel vise oss et liv uten synd. Hvis mennesker kom til tro på ham ville han gi dem kraft til å motstå den ondes fristelser. På denne måten ville de også bli satt i stand til å leve det livet han levde. Dette åpenbarte han også for Adam og Eva da han møtte dem i hagen etter syndefallet:
1 Mos 3:15 - Jeg vil sette fiendskap mellom deg(slangen) og kvinnen, mellom din ætt og hennes ætt. Den skal ramme ditt hode, men du skal ramme dens hæl."
Åpenbaringen fremstiller satans raseri og ønske om
å ta knekken på Jesus så snart han ble født
Slik de var i dem selv var det ikke fiendskap mellom satan(slangen) og dem. Deres natur var blitt korupt og de hadde en dragning mot det onde. Men gjennom denne gjenløsningsplanen ville Jesus tilby menneskene sin kraft til seier over synd "i kraft av lammets blod" (Åp 12:11).

Satans raseri
Satan på sin side ville prøve å forhindre Jesus i å leve et syndfritt liv på jorden. Dersom han ville lykkes i dette ville frelsesplanen mislykkes. Han begynte derfor å legge planer for hvordan han best kunne spille ut sine kort i forkant av Jesu fødsel. I åpenbaringsboken står det følgende om satans djevelse iver idet Jesus ble født:
Åp 12:4 - Draken stilte seg foran kvinnen som skulle føde, for å sluke barnet så snart det var født.
Det skulle likevel ta omtrent 4000 år mellom syndefallet og Jesu fødsel, og i mellomtiden skulle det skje en hel del som er av stor betydning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar