onsdag 5. juni 2013

2 - Krig i himmelen

Ifølge bibelen kjenner Gud "alles hjerter" (Apg 1:24), og dette inkluderte også satan og hans stolte tanker. Men Gud er ikke en tyrann og måtte la satan få spillerom.

Satan samler tilhørere
Satan gikk til mange av englene, og påsto at han på samme måte som Jesus også hadde krav på respekt å ære. Dersom han fikk denne respekten ville hele himmelen ha gagn av det. Siden satan hadde en viktig posisjon i himmelen fikk han innpass hos mange av englene. Mange sympatiserte med hans argumentasjon og valgte å stå på hans side. 


 Ordet spredte seg og plutselig var alle englene involvert i kampen som hadde sitt opphav i satans sinn. Det skulle vise seg at én tredjedel av englene til slutt valgte satans side. Bibelen forteller hvordan Jesus (Mikael) og satan (dragen) frontet hverandre i himmelen: 
Åp 12,7 - Da brøt det ut en krig i himmelen: Mikael og englene hans gikk til krig mot dragen. Dragen kjempet sammen med englene sine

Hva gjør en kjærlig Gud i en slik situasjon
Opprøret hadde nådd sitt klimaks, og hva vil Gud svare på dette?  Kunne han ikke bare ødelegge satan og bli ferdig med det?


Legg merke til hvordan utrykket til engelen på bildet til høyre.
"Hvorfor Gud?"
Dersom Gud hadde utslettet satan ville han ikke ha fjernet opprøret. Opprørets tanker hadde spredd seg til mange av de andre englene, og en slik handling ville bare bekreftet for dem det de mistenkte. Gud var klar over dette og valgte å la opprørerne få lov til å velge det de hadde gjort. Han måtte la opprøret få gå sin gang, slik at alle vesener skulle få se hva opprør mot Gud egentlig fører til.

Satan tapte krigen i himmelen
Selvom satan  og englene hans utfordret Gud og hans regjering, så var de totalt underlegne. "Gud er større enn alle Guder" (2 Krøn 2:5), og satan tapte krigen. 
Åp 12:7-8 - Dragen kjempet sammen med englene sine, men de ble overvunnet, og det fantes ikke lenger plass for dem i himmelen.
Åp 12:9 - Den store dragen ble kastet ned, den gamle slangen, han som kalles djevelen og Satan, og som forfører hele verden. Han ble kastet ned på jorden, og englene hans ble kastet ned sammen med ham.

Satan tapte slaget om himmelen. Hva er hans neste trekk?
Satan og englene hans ble kastet ut av himmelen, og fikk ikke lov til å fortsette opprøret sitt der. Slaget var tapt, men satan var fast bestemt på å vinne krigen. Han rådslo meg englene sine og de klekket ut en ond plan for å gjenerobre himmelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar